case lemn

Articole case lemn. Afla noutatile despre cum sa-ti achizitionezi sau intretii casa din lemn!

Modificari asupra legii autorizarii lucrarilor de constructii

După ce proiectul de lege privind modificarea Legii nr.50/1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii a fost aprobat de Senat, acesta a trecut și de comisiile de specialitate din Camera Deputaților. Dar, deputații au modificat forma votată de Senat prin adăugarea de noi amendamente și respingerea unora dintre cele votate de Senat. Camera Deputaților este camera decizională. Acest proiect de lege are ca obiect de reglementare modificarea lit.c) şi d) ale art.4 alin.(1) din Legea nr.50/1991, intervenţiile legislative vizând clarificarea competenţelor de emitere a certificatelor de urbanism şi autorizaţiilor de construire, prin precizarea competenţelor primarului general al municipiului Bucureşti, în privinţa clădirilor clasate individual ca monument istoric şi în zonele construite protejate stabilite conform legii şi implicit delimitarea competenţelor sale de situaţiile în care autoritatea competentă să emită certificatele de urbanism şi autorizaţiile de construire este primăria de sector. Proiectul prevede extinderea termenului în care beneficiarul autorizaţiei este obligat să înceapă lucrările, de la 12 luni la 24 luni. De asemenea, prevede că se pot executa fără autorizaţie de construire lucrări de reparaţii la finisaje interioare şi înlocuiri de tâmplărie interioară, precum şi reparaţii şi înlocuiri la pardoseli şi la instalaţiile interioare, care se execută la construcţiile amplasate în zone de protecţie a monumentelor istorice şi în zone construite protejate, stabilite conform legii, dacă acestea nu reprezintă construcţii cu valoare arhitecturală sau istorică, stabilite prin documentaţii de urbanism aprobate.  ... citește mai mult

Firmele de constructii vor fi certificate

Principala modificare este aceea ca firmele de executie, proiectare si consultanta nu vor mai putea activa decat daca sunt certificate. Acest sistem exista deja si s-a dovedit functional in favoarea unor lucrari de calitate, pentru cele care prestau servicii in domeniul securitatii la incendiu.

citește mai mult

Autorizarea lucrarilor de constructii, noi prevederi

Autorizaţiile de construire vor putea fi emise numai de “unitățile administrativ – teritoriale, care au în aparatul de specialitate angajaţi – funcţionari publici, cu atribuţii în domeniul urbanismului, amenajării teritoriului şi autorizării executării lucrărilor de construcţii”.

citește mai mult
Share This