Asset-3 Siguranța în construcții - testare pe platformă seismică a două case pe structură de lemn
testare-casa-lemn Siguranța în construcții - testare pe platformă seismică a două case pe structură de lemn

Siguranța în construcții – testare pe platformă seismică a două case pe structură de lemn

Scopul evenimentului

Experiența în construcția caselor pe structură de lemn și grija continuă pentru siguranța clienților noștri ne-a determinat să dezvoltăm acest proiect unic în Iași care urmărește să evalueze rezistența caselor în cazul producerii unui seism puternic.
Scopul este să ne convingem odată în plus clienții că folosim materiale de cea mai înaltă calitate și realizăm construcții eficiente energetic, rezistente și performante. Pentru a obține rezultate cât mai veridice și apropiate de realitate, casele vor fi închise inclusiv cu ferestre din pvc și uși de acces, precum și învelitoare (tegola și țiglă ceramică).

Cui i se adresează

Evenimentul se adresează în primul rând specialiștilor în domeniu: arhitecți, reprezentanți ai Ordinului Arhitecților din România, ingineri constructori, directori de bănci, reprezentanți ai Inspectoratului de Stat în Constucții, reprezentanți ai Inspectoratului Teritorial de Muncă Iași, reprezentanți ai Universității Tehnice „Gh. Asachi” din Iași, precum și ai Facultății de Construcții și Instalații din Iași, tuturor producătorilor și furnizorilor de materiale de construcții din țară și din străinătate.

Despre eveniment

În perioada 26 – 27 octombrie 2018, Mobinstal Grup Expert în parteneriat cu Asociația Constructorilor de case pe structură de lemn din România Romwoodhouse și cu sprijinul Facultății de Construcții și Instalații din Iași, vor organiza testarea pe platformă seismică a două case pe structură de lemn: casă P+E și terasa circulabilă (acoperiș verde) și casă P+EM cu șarpantă în patru ape.

Casele vor fi închise inclusiv cu ferestre din pvc și uși de acces, precum și învelitoare (tegola și țiglă ceramică) pentru a putea simula exact condițiile reale de lucru dar și comportamentul acestora în timpul seismului.
Toate panourile vor fi echipate cu senzori de mișcare și vor fi atent monitorizate prin echipamentele montate de colectivul de ingineri din cadrul Facultății de Construcții ce participă la acest eveniment și care ulterior vor interpreta rezultatele.

Testele vor urmări pe lângă comportamentul tuturor componentelor structurii de rezistență la mișcarea seismică (diverse intensități, cu variația accelerației, frecvenței și vitezei) și alte măsurători importante:
– comportamentul elementelor de prindere panouri de structură
– comportamentul elementelor metalice de asamblare
– comportamentul plăcilor de finisaj – din categoria rigips
– influența încărcăturii utile din casă și comportamentul mobilierului în diverse situații (mobilier stabil și instabil)

Parteneri

powered_by.jpg Siguranța în construcții - testare pe platformă seismică a două case pe structură de lemn
logo-constructii-1 Siguranța în construcții - testare pe platformă seismică a două case pe structură de lemn
Share This