Peste jumatate dintre firmele din Constructii risca sa intre in faliment sau insolventa, pana la finele anului curent. Avertismentul vine din partea lui Catalin Visan, directorul executiv al companiei de constructii Concelex.

Criza sanitara, criza inflationista si razboiul afecteaza puternic acest sector de activitate, crede seful Concelex, care e de parere ca vin vremuri grele pentru firmele de profil.

Dezvoltatorilor le-au mai ramas doar doua optiuni „fie pastreaza stocuri de locuinte, fie le vinde la un pret mult sub marjele de profit estimate initial”.

Raportat la inflație, preturile materialelor de constructii in medie s-au marit cu 30 – 40%, a explicat directorul executiv al Concelex, intr-un interviu acordat Profit.ro.

Pe de altă parte, firmele din sector se plang si de faptul ca sunt macinate de o criza acuta a fortei de munca. Angajatii din prezent, peste 400 000 ar fi insuficienti, ba chiar ar fi nevoie de doua ori mai multi la nivelul intregii tari.

Romanii care intentioneaza sa-si achizitioneze o locuinta, trebuie sa stie ca exista opinii ce spun ca pe piata rezidentiala ar urma sa vedem o scadere a preturilor, in pofida scumpirii materialelor de constructii.

Citește articolul în întregime Aici.