Vesti bune pentru firmele ce au nevoie de finantare. Statul roman ofera o sustinere de 200.000 de euro pentru companiile noastre care  dezvolta proiecte pentru economia circulara, aceasta este conditia esentiala impusa antreprenorilor ce intentioneaza sa beneficieze de fonduri.

Conform oficialitatilor, scopul acestui mecanism de sprijin financiar este acela de a dezvolta sectoare industriale noi, dar si de a revaloriza resursele deja existente, reduse  la stadiul de deseuri, care polueaza  intreg teritoriul national. In acelasi timp, componenta de cercetare si dezvoltare a proiectului va permite obtinerea unui avantaj competitiv, precum si cea care prevede eficientizarea activitatilor prin digitalizare.

„Dezvoltarea durabila presupune, printre altele, si tranzitia catre o economia circulara. Aceasta reprezentand unul dintre obiectivele pe care tara noastra si l-a asumat ca stat membru al Uniunii Europene. Avem  nevoie de o strategie nationala, adaptata la realitatile economiei romanesti, dar si de o modalitate de a stimula industria sa parcurga acesta tranzitie. De aceea, in sedinta de Guvern de astazi am aprobat un mecanism de sprijin financiar prin Programul de Tranzitie catre Economia Circulara pentru industria prelucratoare. Vorbim despre un sprjin financiar intre 15.000 si 200.000 de euro din partea statului, pentru companiile care doresc sa investeasca in proiecte care reduc volumul deseurilor si reusesc totodata sa creeze materia prima necesara pentru crearea unui lant de productie integrat”, a declarat Florin Spataru, ministrul economiei.

sursa articol: manager.ro