Casele din lemn sunt nişte construcţii admirabile, dar parcă cei mai mulţi dintre noi le văd drept case particulare, vile de vacanţă, sau case vreo două etaje şi câteva apartamente la munte. În Germania, însă, e în plin proces de construcţie un ditamai bloc cu 19 etaje, din lemn! Şi aici vorbim atât de scândurile folosite la pereţi, cât şi grinzile imense folosite la o mare parte din structura propriu-zisă a casei!

Noua clădire are numele de Roots şi e localizată în oraşul Hamburg, într-o nouă zonă de dezvoltare urbane, ocupată anterior de o zonă de andocare a ambarcaţiunilor mici în port. Acea zonă portuară a fost curăţată şi reamenajată, creându-se astfel spaţiu pentru un mic sector de noi edificii, numit HafenCity. Toate edificiile care au primit permisiuni şi aprobări pentru a fi construite aici au avut cerinţa obligatorie de a fi ecologice şi inovative, pentru a da oraşului Hamburg un nou sector emblematic, cu care cei de acolo să se mândrească.

Arhitectul german Jan Stormer a fost cel care a conceput edificiul Roots, făcându-se aluzie la rădăcinile din natură şi la latura sa ecologică. Conform arhitectului şi a companiei care dezvoltă aceste proiect, faptul că acest edificiu va conţine atât de mult lemn în el, înseamnă o cantitate mare de CO2 stocat pentru decenii înainte.

Articol preluat de pe piataauto.md
Citește tot articolul aici.