În ultimele 23 zile, prețurile viitoare ale cherestelei din SUA au scăzut, iar prețurile pentru livrările în viitor-  contracte  futures- se îndreaptă în doar o direcție, în jos. Livrările din iulie sunt acum la 1010 USD, scăzând de la un record de 1711 USD în mai. Prețurile viitoare pentru livrările din martie 2022 sunt cotate la  676 USD.

Prețurile spot la cherestea în numerar revin pe pământ. Random Lengths, citat de WSJ, spune că indicele său compozit încadrat, care urmărește vânzările la fața locului, a scăzut cu 122 USD la 1324 USD, cel mai mare declin săptămânal al acestuia.

Prăbușirea vine ca urmare a răcirii construcțiilor de case începute în aprilie și a ofertei crescute de la gaterele din America de Nord. La nivelul actual, prețurile sunt încă mai mult decât  duble față de  anii precedenți în această perioadă a anului. Întrebarea este dacă vor cădea mai departe. Rapoartele lunare privind  permisele  noi  pentru  construcții  sunt  așteptate.

Devin Stockfisch, CEO Weyerhauser, a fost citat de WSJ spunând, la o conferință a investitorilor săptămâna trecută, că prețurile ar trebui să rămână în jur de 1.000 USD.

Directorii de la PotlatchDeltic Corp. sunt cotați de WSJ că se așteaptă ca cheresteaua să fie comercializată în intervalul 700-800 USD. Potrivit Bloomberg, Paul Danke, director la Forest Economic Advisers, vede că prețurile se stabilizează între 500 și 1000 USD. O privire asupra pieței futures și a evaluării intrinseci a proprietarilor de gatere sugerează prețuri într-o gamă mai mică.

Sursa Fordaq.com